Környezet- és Természetvédelmi oktatóbázis épület korszerűsítése, felújítása

Környezet- és Természetvédelmi oktatóbázis épület korszerűsítése, felújítása

Egyesületünk – Környezet- és Természetvédők Csongrád Városi Egyesülete – tulajdonában lévő Ellésparti oktatóbázis épületünk 2022., 2023. és 2024.évben korszerűsítésre, felújításra került.

Cserére kerültek az épült tetőcserepei. A cserepeket garanciában a Wienerberger Zrt. szállította, a régi cserepek leszedését  és az új cserepek felrakását NEAE egyedi pályázati támogatásból a Miniszterelnökség biztosította részünkre (NEAE-KP-1-2022-1-000065 támogatás)

Sor került az épületünk napelemes áramellátására, valamint a telkünkön korábban létesített fúrt kút felújítására, beüzemeltetésére, amely lehetővé teszi az épületben található mosdók használatát. A napelemes rendszer kiépítését, kutunk felújítását és üzembe helyezését ugyancsak a Miniszterelnökség biztosította (NEAE-KP-2023-1-000363 pályázati támogatás)

Összesen 5 millió Ft támogatásban részesültünk.

A kutunk üzembe helyezéséhez az alábbi vállalkozóktól is kaptunk támogatást:

Pusztai Zsolt (kútakna fedelének díjmentes legyártása)

Hajdú József, Palásti Róbert (kútaknához szigetelőlemez és fémkeret)

Tóth László  (kút felújításához szükséges anyagokra árengedmény)

Nagy Vendel (kút kompresszorozása) 

Laczkó Zsolt (kútakna fedél, szigetelő lemezek helyszínre szállítása)

Az épület  korszerűsítse (áramellátás, mosdók vízellátása) hozzájárult a tanulóifjúság részére környezet-és természetvédelmi programok szervezéséhez, a 21. században elvárt –  az  épület  higiénia körülményeinek biztosításához.

További terveink között szerepel az épület pincéjében a vakolat felújítása, amely lehetővé tenné annak foglalkoztató terem céljára történő használatát.

Köszönjük minden támogatónknak az oktatóépületünk felújításához, korszerűsítéséhez adott támogatását. 

Csongrád, 2024. június 17.

Szöveg: Deák József , Fotók: Deák József, Koncz – Bisztricz Tamás