Föld, víz, levegő vetélkedő

Föld, víz, levegő vetélkedő

2023. május 05-én Csongrádon a CSTÁI Galli János Általános Iskolája és Alapfokú Művészeti Iskolájában került sor a XIII. Föld, víz, levegő regionális természetismereti és környezetvédelmi vetélkedő megszervezésére.

A vetélkedőn Csongrád és térsége, valamint a Dél- Alföld ökoiskoláiból , általános iskoláiból vettek részt tanulók 9 csapattal, összesen 36 fővel.

A versenyzők elméleti és gyakorlati feladatok megoldásában mérték össze a tudásukat.

Főbb témák: az 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park nevezetességeinek prezentációs bemutatása (előzetes feladatként), az év élőlényei.

A vetélkedőn résztvevő tanulók jól felkészültek, beleélték magukat a feladatokba.

Nagyon szoros pontszámokat értek el (161-119 pont között teljesítettek).

I.  helyezést ért el az  „Ökobarátok csapata” –  Rémi Általános Iskola Borotai Tagintézménye (Borota)

II. helyezést ért el a „Gulyások csapata” – Deák Ferenc Általános Iskola  (Szentes)

III. helyezést ért el az „Év csapata” Kiss Bálint Református Általános Iskola (Szentes)

A feladatokat összeállította és a vetélkedő 9 állomását vezette: a Galli János Általános Iskola (örökös ökoiskola) tantestülete.

A zsűriben részt vettek: HNP Igazgatóság, MME Csongrád-Csanád megyei tagozat, Herman Ottó Intézet, Galli János Általános Iskola, Környezet-és Természetvédők Csongrád Városi Egyesülete képviselői.

A vetélkedőt megnyitotta és levezette:

Keszthelyi Anett tagintézményvezető – helyettes (Galli János Általános Iskola)

A vetélkedőn résztvevők és a szervezők munkáját értékelte: Deák József (Környezet-és Természetvédők Csongrád Városi Egyesülete elnöke) a zsűri elnöke.

A vetélkedőn részt vett tanulók és iskolák Emléklapot és értékes természetvédelmi kiadványokat kaptak jutalmul.

A vetélkedő támogatói: Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ, A Csongrádi Ének- Zenei Általános Iskoláért és az Ott Folyó Oktatásért Alapítványa (Csongrád), Herman Ottó Intézet (Bp.), Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, Természet Búvár Szerkesztősége (Bp.), Környezet-és Természetvédők Csongrád Városi Egyesülete.

Szöveg, képek:  Deák József