Természetvédelmi vetélkedő

Természetvédelmi vetélkedő

„Ismerjük meg lakóhelyünk természeti értékeit” címmel 2022. szeptember 14-én  egyesületünk természetvédelmi vetélkedőt szervezett középiskolai tanulók részére.

A vetélkedőn városunkból 3 középiskola (Batsányi János Gimnázium és Kollégium, Bársony István Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium)  6 csapata, csapatonként 5 fő – összesen 30 fő versenyző tanuló vett részt.

A vetélkedő helyszíne:  a Csongrád Nagyréti Természetvédelmi Terület volt 6 állomással, ahol a tanulók elméleti és gyakorlati feladatokat oldottak meg.

A vetélkedőn a Básony István Mezőgazdasági Technikum egyik csapta I. helyezést, a Batsányi János Gimnázium két csapata II., III. helyezést ért el.

Az Agrárminisztériumtól kapott Zöld Forrás pályázati támogatásból  vetélkedőn résztvevő  minden tanuló Emléklapot és jutalmat kapott, valamint az első három helyezést elért csapat tagjai értékes könyvjutalomban részesültek.

A vetélkedő első alkalommal került megszervezésre, de hagyományteremtő a vetélkedőnket újabb helyszínnel a jövő évben is szeretnénk megszervezni.

A vetélkedőről tudósított: a Csongrád TV, a Délmagyarország megyei és a Csongrádi Hírek helyi lap.

DELMAGYAR – Kevésbé ismert világra nyílt ablak – Fotók: https://www.delmagyar.hu/helyi-eletstilus/2022/09/kevesbe-ismert-vilagra-nyilt-ablak-fotok

Csongrád TV – https://csongradtv.hu/videok/hirado/hirado-2022-09-16/

Szöveg: Deák József

Fotók: Révész Gábor, Koncz-Bisztricz Tamás, Tábori Levente